Privacy verklaring LOTUSkring Delfland

In het kader van de wet "Algemene verordening gegevensbescherming" treft U hierbij een beschrijving aan van de gegevens die wij van u opslaan, met wie deze gedeeld wordt en hoe e.e.a. is beveiligd.

Gegevens aangesloten LOTUS leden
Van de aangesloten LOTUS slachtoffers zijn de volgende gegevens opgenomen in een database: Voornaam, Achternaam Woonadres, Telefoonnummer, Email adres, Geboortedatum, Diplomanummer, Bankrekeningnummer, Sofienummer en Kenteken auto.
Van deze gegevens worden: Voornaam, Achternaam Woonadres, Telefoonnummer, Email adres, Geboortedatum en Diplomanummer gedeeld met de aangesloten LOTUS slachtoffers d.m.v. een ledenlijst. Deze ledenlijst kan alleen door de LOTUS slachtoffers worden ingezien na inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord.

De gegevens van de LOTUS slachtoffers zijn niet beschikbaar voor de organisatie die aanvragen plaatsen voor de inzet van LOTUS slachtoffers. Voornaam, Achternaam, Telefoonnummer en Email adres van een LOTUS slachtoffer die een aanvraag accepteerd komen pas ter beschikking van de aanvragers op het moment dat dit LOTUS slachtoffer de betreffende aanvraag accepteerd. Adres en rekeningnummer komen ter beschikking van de aanvragers doordat deze vermeld staan op de factuur die door het LOTUS slachtoffer aan de aanvrager wordt verstuurd.

Verder wordt in de database, t.b.v. het opmaken van de facturen, opgeslagen welke aanvragen een LOTUS slachtoffer heeft geaccepteerd en hoeveel uur de inzet heeft geduurd alsmede reiskosten vergoeding en eventuele overige kosten. T.b.v. eventuele door de LOTUS slachtoffers gewenste naslag als verdediging bij b.v. navorderingen van de belastingdienst worden deze gegevens maximaal 5 jaar bewaard en daarna definitief gewist.

Gegevens aanvragers LOTUS inzet
Van aanvragers van inzet LOTUS slachtoffers worden alle gegevens in de database opgenomen die op het aanvraagformulier worden ingevuld. Deze gegevens worden pas verzonden aan de aangesloten actieve LOTUS slachtoffers op het moment dat een aanvrager via de button in de bevestigingsmail activeerd.

Bij gebruik van de button "Verwijderen" worden alle gegevens gewist voor zover deze specifiek die aanvraag betreffen. De contactgegevens van de aanvrager blijven in de database opgenomen maar zijn niet voor derden toegankelijk. Alleen zij die toegang hebben tot het bij een aanvraag gebruikte email adres kunnen deze gegevens inzien en indien gewenst verwijderen door met dat emailadres in te loggen als relatie.